Højere gennemførelse i Grønland

Der er stor forskel på gennemførelsesprocenten opdelt på uddannelsesland. Gennemførelsesprocenten for korte videregående uddannelser og professionsbacheloruddannelserne var dobbelt så høj på uddannelserne i Grønland end uddannelserne uden for Grønland.  Henholdsvis 79 pct. og 69 pct. gennemførte en kort videregående uddannelse og professionsbacheloruddannelse i Grønland mod 35 pct. og 30 pct. af de studerende uden for Grønland. Modsat er gennemførelsen markant højere på kandidatuddannelserne uden for Grønland end i Grønland, hvor 70 pct. af de studerende gennemførte uden for Grønland mod 29 pct. af de studerende i Grønland.

 

Figur 3. Gennemførelsesprocenten på videregående uddannelser efter normeret tid + 2 år, opdelt på uddannelsesland; årgang 2011, 2012, 2013


Note: Gennemførelsesprocenten er opgjort ultimo året for studerende, som påbegynder uddannelsen for første gang i året i parentes: Kort videregående uddannelser (2013), bachelor (2012), professionsbachelor (2011), kandidat (2013). Normeret tid er opgjort i antal hele kalenderår.

Kilde: Grønlands Statistik- se tal i Statistikbanken (http://bank.stat.gl/UDDISC11L).